Open en vriendschappelijk

Welkom op de Edese Golf Club Papendal

Het gekozen bestuur van de Edese GC Papendal zet zich dagelijks in voor de vereniging. Heeft u een vraag of opmerking? U kunt het bestuur bereiken op bestuur@edesegcpapendal.nl.

Mensen staan centraal binnen onze vereniging en persoonlijke issues zijn er om samen op te lossen. Daarom kunt u altijd discreet terecht bij onze Vertrouwenspersoon of Privacy Officer.

René Degen

Voorzitter

Irma Vogels

Secretaris

Bert Kunst

Penningmeester

Wim de Wit

Lid Bestuur Baan

Rob Koning

Lid bestuur Gebouwen/Digitalisering

Klaas de Haan

Lid Bestuur Golf

Contact

Commissies & Contactpersonen

De club telt een aantal commissies en leden die zich bezighouden met de uitvoering van specifieke taken. Zoekt u contact met de juiste commissie? Klik hier voor een overzicht van commissies en contactpersonen.

De geschiedenis van de Edese GC Papendal begint in 1977, toen Egbert Mesu in Schotland kennismaakte met de golfsport en enthousiast terugkeerde naar Nederland. Al snel kwam hij daar in contact met Jan Lindhout, een andere golfliefhebber. Samen onderzochten ze de mogelijkheid om in de gemeente Ede een hoogwaardige openbare golfbaan aan te leggen. En op 19 juni 1978 was het zover: de oprichtingsvergadering vond plaats in de Reehorst te Ede, in het bijzijn van de secretaris van het NGF-bestuur. Naast een 9-holes baan kon de kersverse vereniging meteen beschikken over een perfecte oefenfaciliteit: de drivingrange van de NGF, die toen net was aangelegd op Papendal.

De Pioniers

Korte historie: Oprichting van de Edese Golf Cub

1993

van 9 naar 18 holes… en een nieuw clubhuis

Een nieuw bestuur met veel ambitie zette zich vanaf 1986 onmiddellijk in voor uitbreiding van de baan naar 18 holes. Na intensief overleg met de gemeente, de NSF en de NGF kwam in 1991 het groene licht en werd er begonnen met de aanleg van de baan zoals we die nu kennen. Ook werd er een nieuw clubhuis gebouwd. In 1993 – precies 15 jaar na de oprichting van onze vereniging – werden de nieuwe baan en het clubhuis feestelijk geopend.

In loop der jaren hebben enkele drastische maatregelen ervoor gezorgd dat de kwaliteit van de baan enorm is verbeterd. De huidige baan mag gerust gerekend worden tot een van de fraaiste banen van Nederland.

Nieuwe Naam

Edese Golf Club Papendal

Organisatie & Historie